Booze & Blues Festival

>> Get your TICKETS!

Een blues festival bij Poppodium Phoenix! Je hoort het goed! En niemand minder dan Kees Schipper met zijn band "Schipper & Bemanning" komt voor een optreden speciaal weer eens langs bij Phoenix.

Daarnaast speelt het Dry Riverbed Trio een vette rockabilly blues set met het nodige gitaar geweld en komt onze eigen Harvey Blom Band uit Breda de pannen van het dak af rocken.

We maken dus een intense rit van de blues rock via de rockabilly blues naar de steamrollin' blues en dat allemaal op 1 avond met 3 bands!

Kees Schipper & Bemanning
Al meer dan 50 jaar (!) onderweg, herstartte de van origine Zeeuwse Kees Schipper in 2014 zijn in de jaren negentig ter ziele gegane band Schipper & Bemanning. De band tourt alweer enkele jaren met veel succes vooral in Duitsland en werd daar op diverse bekende festivals geboekt, waaronder in Dresden en Leipzig.
Schipper & Bemanning staat garant voor een stevige pot bluesrock van de bovenste plank! Onlangs bracht de band een nieuwe CD uit onder de naam “Still rollin’ with the times” en dat doen ze anno 2019 meer dan ooit! Qua invloed en stijl doet “Schipper & co” soms denken aan de Engelse bands uit de jaren zeventig: The Free, Fleetwood Mac en Led Zeppelin, maar ook moderne bluesrock á la Joe Bonamassa én invloeden uit de jaren ‘30 van de vorige eeuw (Robert Johnson) ontkomen niet aan het virtuoze gitaarspel.

Dry Riverbed Trio
Onder leiding van Dusty Ciggaar op zang en gitaar speelt dit trio uit Dordrecht een authentieke mix van rockabilly, country en blues uit de jaren 40 en 50. De optredens worden gekenmerkt door hoge energie, passie, plezier en contact tussen de muzikanten. Dusty bewijst zich al ware gitaarvirtuoos en laat zich zien als kenner van alle bluesstijlen. Hij wordt ondersteund door Darryl Ciggaar op drums en Ronald Tilgenkamp op contrabas.

The Harvey Blom Band
Recht uit het hart van Breda onze eigen Harvey Blom Band! Daarmee openen we de avond en gaat het gitaargeweld van start en de tapkraan open!

Mis het niet, de tickets kosten 5 Euro in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar via de ticketlink!>> Get your TICKETS!


Kees Schipper & Bemanning >> VIDEO
Dry Riverbed Trio >> VIDEO
The Harvey Blom Band >> VIDEO


Datum & Tijd

vrijdag 17 januari 2020 vanaf 20:00u

Locatie

Poppodium Phoenix Breda