Friday On The Rocks On Tour met Ditch en Hvalross

Met pijn in ons (Rock) hart hebben wij het nieuws ontvangen dat er brand is geweest in café De Speeltuin.
Wij vangen daarom natuurlijk met alle liefde de bands, jullie rockers, metalheads en andere mensen die weten wat echte muziek is op!
En dragen Ronald en de rest van café De Speeltuin een warm toe.
Laten we er samen voor zorgen dat Friday On The Rocks voort blijft bestaan

Het is vrijdag de 13de en dat moet gevierd worden
Friday On The Rocks On Tour zal voor de derde, en tevens laatste keer van dit jaar, plaatsvinden bij Poppodium Phoenix.
Wie niet vol bijgeloof zit en deze avond gewoon op pad durft te gaan, kan genieten van een avond vol rock waarbij stoner wel de boventoon voert.
Zoals jullie gewend zijn van café De Speeltuin
gratis entree

line-up:
DITCH
HVALROSS

DITCH
is Haags en Ditch is stoner.
Met leden die eerder al actief waren en/of nog steeds zijn in bands zoals Karma Electric Band, Stream Of Passion, Shroom en Purple Rainbow behoort Ditch tot één van de allerbeste bands in de Nederlandse stonerscene. Wat in 2010 begon als een Kyuss tributeband, is gaande weg steeds meer ontwikkeld tot een eigen entiteit op het gebied van stoner en desertrock. Het debuutalbum Boca Do Inferno uit 2014 liet zowel professionele critici als gewone stervelingen steil achterover slaan. In de bijna tien jaar die zijn verstreken en de vele drumstokken, gitaarsnaren en stembanden die zijn versleten, staat Ditch nu op het punt om het eerste blad van een nieuw hoofdstuk open te slaan. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan het tweede album, maar wordt de weg naar het podium nog steeds met grote regelmaat gevonden. Het podium werd al gedeeld met bands zoals Five Horse Johnson (USA), The Grand Astoria (RUS), Komatsu en Candybar Planet. De band heeft hierdoor een solide live reputatie opgebouwd, waarmee ze nu ook Breda voor zich willen willen.

HVALROSS
Vier oude vrienden besloten na enkele jaren de instrumenten weer onder het stof vandaan te halen en muziek te gaan maken onder de naam Hvalross. Ze laten daarbij maar wat graag in het midden of dat dit oude nu slaat op de leeftijd van de heren, of de tijdsduur van de vriendschap. In vorige bands, zoals bijvoorbeeld Oker of The Astral Travellers, speelden ze al punk, metal, classic én prog rock. In Hvalross wordt dit alles samengevoegd, waarna er een cocktail van heavy rock, metal en stoner is ontstaan, met een klein vleugje prog als het spreekwoordelijke parapluutje in het cocktailglas. Tijdens enkele van de inmiddels al vele concerten die ze al gegeven hebben wordt beweerd dat er soms invloeden van Mastodon, Foo Fighters en Queens Of The Stoneage in te horen is, maar voor dit viertal is het uiteindelijk gewoon Hvalross!

POB en café De Speeltuin presenteren Friday On The Rocks On Tour met Ditch en Hvalross, vrijdag 13 december 2019, poppodium Phoenix, Industriekade 5 te Breda. Aanvang 22.00 uur en entree geheel gratis.

www.facebook.com/ditchband
www.hvalross.nl
www.pobsite.nl
www.poppodiumphoenix.nl
www.facebook.com/despeeltuin

Datum & Tijd

vrijdag 13 december 2019 vanaf 20:00u

Locatie

Poppodium Phoenix Breda