Over Phoenix

Hoewel Poppodium Phoenix pas kort op deze manier bestaat heeft de organisatie toch al een lange geschiedenis. Poppodium Phoenix Breda is in 2006 ontstaan als vervolg op het popmuziekproject van de toenmalige welzijnswerk-koepel Vertizontaal. Vanaf 1983 tot 2006 werden popworkshops voor jongeren aangeboden in jongerencentra en buurthuizen. Vanaf september 2006 is het project gevestigd in toren 3 van het NAC stadion in Breda. Begin 2007 werd de niet bepaald flitsende naam “Popmuziek-project Vertizontaal” omgezet in “Popcorner”. Op dat moment waren er al 30 vrijwilligers 5 stagiaires, 3 muziekdocenten, een studiotechnicus, een beheerder en twee jongerenwerkers betrokken bij allerlei activiteiten. Meer betrokkenen betekende ook het nodig hebben van meer ruimte, zo kwam lokaal 3 erbij in 2015.
 
Helaas moest de Popcorner Toren 3 van het Nac stadion verlaten voor eind 2017. Dit betekend het verdwijnen van de Popcorner, maar niet voorgoed. Uit de as van de Popcorner herrijst “Poppodium Phoenix”. Een nieuwe samenwerking met Nieuwe Veste en The loads ontstond. In 2018 verhuisd de organisatie naar The Loads aan de Industriekade. Ietwat andere doelstellingen, maar nog steeds dezelfde missie om jongeren kansen te bieden met muziek als middel. Vandaag de dag is Poppodium Phoenix uitgegroeid tot een professioneel, maar laagdrempelige en betrokken organisatie.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Popcorner Breda door de jaren heen
Popcorner Breda is in 2006 ontstaan als vervolg op het popmuziekproject van de toenmalige welzijnswerk-koepel Vertizontaal. Vanaf 1983 tot 2006 werden popworkshops voor jongeren aangeboden in jongerencentra en buurthuizen. Vanaf september 2006 is het project gevestigd in toren 3 van het NAC stadion in Breda. Begin 2007 werd de niet bepaald flitsende naam “Popmuziek-project Vertizontaal” omgezet in “Popcorner”. 

In en vanuit Popcorner zijn inmiddels meer dan 30 vrijwilligers, 5 stagaires, 3 muziekdocenten, een studiotechnicus, een beheerder en twee jongerenwerkers betrokken bij allerlei activiteiten. Door de jaren heen is Popcorner Breda uitgegroeid tot een professionele, maar laagdrempelige en betrokken organisatie.